Het bekijken van sportwedstrijden kan enorm spannend zijn. Het plaatsen van een weddenschap op de uitkomst van het spel voegt een extra element toe! Het is zelfs mogelijk om geld te winnen met een succesvolle weddenschap. Het plaatsen van een weddenschap is minder ingewikkeld dan men vaak denkt. Er zijn vele mogelijkheden voor het online wedden via bookmakers (aanbieders van sportweddenschappen op het internet). Deze bookmakers bieden via internet een ruim aanbod aan wedstrijden aan waarop men een weddenschap kan plaatsen. 

Behalve op voetbal kan men wedden op een ruim aanbod van andere sporten. Denk hierbij aan (ijs)hockey, basketball, de formule 1 races, darts, snooker en vele andere sporten. In de meeste gevallen wordt er bij het online wedden simpelweg een weddenschap uitgebracht op de uitslag van het spel. Hierbij kan men vaak informatie inwinnen over het spelverloop van het team en kan er bekeken worden welk team staat aangemerkt als favoriet in deze wedstrijd. Bij het correct voorspellen van de winnaar of de exacte score wint men een bepaald bedrag, afhankelijk van de inleg op de weddenschap en de odds.

Live wedden: leuk, spannend én een beleving an sich.

In sommige gevallen biedt een bookmaker tevens de mogelijkheid tot live wedden. Deze vorm van online wedden maakt het mogelijk om sportweddenschappen te plaatsen tijdens het plaatsvinden van de wedstrijd. De aanbieder van dit soort weddenschappen voegt soms een extra element toe aan de weddenschap met een live stream van de desbetreffende wedstrijd op de site. Live wedden is zeer populair onder de bezoekers en leden van online bookmakers. Tot het einde van de wedstrijd kan er immers worden ingezet op de uitkomst van het spel!

Hoewel er uiteraard ook Nederlandse aanbieders van online weddenschappen zijn (Toto), is het aanbod van buitenlandse bookmakers het grootst. Vaak biedt de bookmaker in kwestie de website aan in een veelvoud aan buitenlandse talen, waaronder in sommige gevallen ook het Nederlands. Desalniettemin is enige kennis van de Engelse taal vaak wel handig.

Aanmelden bij een bookmaker: hoe gaat dat?

De aanmeldprocedure voor een online bookmaker verloopt doorgaans op dezelfde manier. Men meldt zich aan als klant van de site via een online formulier om een spelersaccount aan te maken. Na het aanmaken van de spelersaccount kan men kiezen uit een ruim aantal betalingsopties. Vaak is het mogelijk om geld op een account te storten middels een credit card, via Skrill, CreditCard, PayPal of Ideal. Het is uiteraard altijd belangrijk om de exacte voorwaarden voor het storten van speltegoed aandachtig door te lezen, voordat men geld op de account plaatst.

Bonussen voor nieuwe klanten: goed opletten!

Bij het online wedden en het aanmelden bij een site voor sportweddenschappen is er vaak sprake van een aanmeldingsbonus. Het betreft doorgaans een bonus van een bepaald bedrag of een percentage bonus. Voorbeeld: bij het inleggen van geld op de spelaccount ontvangt men een bonus van 50% die kan oplopen tot een bedrag van maximaal 100 Euro. Het is interessant om de bonussen die worden aangeboden door verschillende sites, onderling goed te vergelijken. Ook de voorwaarden verbonden aan de bonus zijn hierbij belangrijk. Sommige aanbieders van sportweddenschappen geven de bonus pas vrij nadat men bijvoorbeeld tien dagen lid is geweest en gespeeld heeft.

Service via email, telefoon of chat: grote verschillen in kwaliteit.

Een ander punt waarop bookmakers onderling kunnen verschillen is de geboden klantenservie. Voor een beginner op het gebied van weddenschappen kan het bijvoorbeeld belangrijk zijn dat er een duidelijke handleiding voor nieuwe klanten is. Hiermee kan men binnen zeer korte tijd een weddenschap plaatsen en is men volledig op de hoogte de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden. De geboden klantenservice is ook van groot belang. Zo zijn er bookmakers die een 24-uurs chat mogelijkheid hebben met het service team. Indien men het belangrijk vindt dat er ook midden in de nacht tijdens het spelen een vraag kan worden gesteld, is dit een belangrijke optie.

Gebruiksvriendelijkheid van de website: niet onbelangrijk.

Bij het wedden kan het belangrijk zijn dat een weddenschap binnen enkele minuten gemaakt kan worden. Daarom is het van belang dat de website van de aanbieder duidelijk en gebruiksvriendelijk is. Doorgaans staan alle geboden sporten waarop kan worden gewed aan de linkerzijde van de homepage op de site. Men kiest een sport, daarna een wedstrijd en plaatst vervolgens een weddenschap. Uiteraard is de ene site de andere niet en gebruiksgemak staat voorop als het gaat om het kiezen van een goede aanbieder.

Lees recensies van andere klanten

Het is verstandig om goed te onderzoeken welke aanbieder van sportweddenschappen aan jouw persoonlijke voorwaarden voldoet. Centraal in deze keuze staat de bonus, de voorwaarden en het gebruiksgemak. Op diverse websites  zijn recensies en vergelijkingen te vinden van online bookmakers.

Wat is een bookmaker precies?

Voor het aangaan van een weddenschap is er een zogenoemde online bookmaker nodig. Een bookmaker draagt er zorg voor dat de mogelijkheid tot wedden op de uitslag van een wedstrijd of bijvoorbeeld een toernooi mogelijk wordt gemaakt. De boomakers werken meestal vanuit een organisatie en bepalen wat de verhouding tussen de uitbetaling en de inzet van een weddenschap zal zijn. Online zorgen de bookmakers ervoor dat je geld kan inzetten op de uitkomst van een bepaalde sportwedstrijd of toernooi.

Wat goed is om te onthouden is dat uiteraard het winnen van een groot geldbedrag door het wedden op een grote winst kans kleiner is dan wanneer er een kleinere winstkans is. Voor vele verschillenden soorten wedstrijden in de sportwereld kunnen nu online weddenschappen worden gesloten. Je kunt nu online wedden op de door jou te bepalen mogelijke uitkomst van een wedstrijd of toernooi. Er valt onder andere te denken aan weddenschappen bij voetbal, tennis, formule 1 racen en rugbywedstrijden.

Weddenschappen daadwerkelijk afsluiten: hoe dan?

Online kun je de weddenschappen afsluiten en speel je tegen vele andere deelnemers die ook op een uitslag zullen wedden. Op deze manier kan nu iedereen een weddenschap houden met een geldbedrag naar keuze. Op die manier ben je zelf de baas over welke weddenschap je afsluit . Bovendien biedt dit de mogelijkheid om voor iedereen een keer een gokje te wagen en een ware weddenschap te ervaren. Online kun je nu ook heel simpel een account aanmaken. Door het aanmaken van een account kun je direct beginnen te wedden nadat je geld hebt overgeboekt. Win je een weddenschap dan wordt het gewonnen bedrag bijgeschreven op je account. Een bookmaker houdt dit allemaal strikt in de gaten en zorgt dat alles op rolletjes loopt.