Elk kansspel is gebaseerd op een potentieel geldgewin, wat uitgedrukt wordt in een bepaalde waarschijnlijkheid van de uitkomst inzake een (sport)evenement. Eenieder is namelijk vertrouwd met het fenomeen van weddenschappen, waarbij de ene persoon een ander persoon uitdaagt tot het voorspellen van een evenement. Die uitdager wordt in over het algemeen een bookmaker genoemd. Deze persoon vervult hierbij een cruciale rol, aangezien hij een bepaalde notering vastlegt waarmee een inzetbedrag vermenigvuldigd kan worden. Hoe waarschijnlijker de kans dat een realistische uitkomst effectief zal voorvallen, hoe dichter notering zal aanleunen bij het getal 1.

Je potentiële winst zal in dat geval nooit erg hoog liggen, tenzij je roekeloze bedragen inzet natuurlijk. Omgekeerd zal, hoe onwaarschijnlijker de kans zal zijn dat de underdog het haalt van de favoriet, de notering dermate hoger liggen dan het getal 1. Het spreekt vanzelf dat het potentiële geldgewin hier veel groter zal zijn dan bij een waarschijnlijke uitkomst.

Sport is nooit 100% voorspelbaar, leuk toch?

De bookmaker, ook wel bookie of turf accountant genoemd, neemt dus de rol van uitdager op zich. Spelers beslissen bijgevolg autonoom of ze het brein van de bookie volgen of niet. Beschouwt u zichzelf bijvoorbeeld als een voetbalkenner? Dan zal het je ambitie zijn om de bookie te verslaan. Kent hij de favoriet een te lage notering toe naar uw subjectief oordeel, dan is het zaak om voor de underdog te spelen en munt te slaan uit de klaarblijkelijke vergissing van de bookmaker. Zij gaan namelijk immers uit van een logische, waarschijnlijke uitkomst van het evenement. Jedoch kan sport niet aangezien worden als een exacte wetenschap, uitkomsten zijn nooit honderd procent voorspelbaar. Net dat maakt weddenschappen zo interessant.

Onderlinge concurrentie van bookmakers: hogere odds!

Doorgaans zullen de meeste kansspelaanbieders aan wettelijke voorwaarden moeten voldoen. De vrije markt zorgt ervoor dat veel aanbieders met elkaar in concurrentie treden. Het is bijgevolg niet makkelijk om grote verschillen op te merken inzake de vastgestelde noteringen van verscheidene turf accountants. Grote aanbieders zoals Unibet of Bwin zijn gericht op een zo groot mogelijk cliënteel en proberen de beste noteringen aan te bieden. Toch zullen bepaalde evenementen bij de ene bookie iets waarschijnlijker geacht worden dan bij de andere. Aan u om het juiste spelplatform uit te kiezen in functie van uw speelgedrag.

De opkomst van het internet én mogelijkheden

Vroeger stapte men vaak de lokale krantenwinkel binnen om weddenschap aan te gaan. Het internet zorgde echter voor een hele verandering inzake het aanbod aan kansspelen. Vandaag de dag ben je een aantal muisklikken verwijderd van een weddenschap. Dit zorgt voor een enorm gemak voor de consument. Spelers kunnen deze ruime markt afschuimen op zoek naar de beste noteringen van de online bookmakers. Niet alleen op sportevenementen kan je een gokje wagen, ook op politieke benoemingen of andere showbizz gerelateerde zaken kan tegenwoordig op gewed worden. Je kan het bijna niet zo gek bedenken of voor een bepaalde onzekere gebeurtenis is het mogelijk een uitdaging aan te gaan met een bookmaker.

Sla uw slag: wees de bookmaker te slim af.

Tot slot is het de taak van de spelers om het leven van de kansspelaanbieders zuur te maken. In die zin dat de spelers de bookmakers te slim af kunnen zijn, of net geld winnen door het logisch oordeel van de bookie te volgen. De noteringen worden telkens bepaald door een specialist ter zake, de bookmaker genoemd. Aan u om deze zogenaamde specialist ter zake te volgen of niet.